Βιογραφικό

Το όνομά μου είναι Άρης Γ. Μύρκος, είμαι ιδρυτής του sciencetraining.gr και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Aris Myrkos PhD cand

Απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής το 2011 με κατεύθυνση προπονητική. Kάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών, του ίδιου ιδρύματος από το 2014 με ειδικότητα ''Μεγιστοποίηση Αθλήτικής Απόδοσης & Επίδοσης''. Από το 2015 είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ (Ph.D. candidate) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο γνωστικό πεδίο της εργοφυσιολογίας και φυσιολογίας της άσκησης, με στόχο την συνεχή εξέλιξη και εξεύρεση νέων μεθόδων, τεχνικών και γνώσεων για  την μεγιστοπόιηση της αθλητικής απόδοσης  και βελτιστοποίησης της προπονητικής διαδικασίας

Ερευνητικό μέλος του εργαστηρίου εργοφυσιολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης επι 7 συναπτά έτη, πραγματοποιώντας έρευνες, εργομετρικές εξετάσεις και αξιολόγηση αθλητών όλων των επιπέδων. Από το 2015 είμαι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης.

Στο επιστημονικό πεδίο της αερόβιας άσκησης έχω συγγράψει και συμμετάσχει σε πληθώρα μελετών οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε διεθνή συνέδρια, αποτέλεσμα των ερευνητικών μου αναζητήσεων. Τέλος, έχω εκπονήσει δύο διατριβές με αντικείμενο την αερόβια διαλειμματική άσκηση (aerobic interval training) και τις οξείες προσαρμογές αυτής στην ανθρώπινη φυσιολογία. Αυτή τη στιγμή ερευνώ νέες μεθόδους και τρόπους μεγιστοποίησης αερόβιας ικανότητας για τις ανάγκες της διδακτορικής μου διατριβής και της επιθυμίας μου να περάσω τη νέα γνώση στα προπονητικά προγράμματα των αθλητών μου.

Ένθερμος υποστηρικτής της δια βίου άσκησης και της πεποίθησης ότι τα αθλητικά όνειρα – στόχοι των ασκουμένων δεν έχουν όριο, αρκεί πάντα να συνδυάζονται με μεθοδική και εξειδικευμένη προπόνηση και καθοδήγηση.

Διατελώ από το 2016 έως σήμερα επικεφαλής προπονητής του αθλητικού συλλόγου Ολυμπιάδα Κομοτηνής όπου προπονώ - καθοδηγώ αθλητές υψηλού επιπέδου να διακριθούν στο εθνικό - πανελλήνιο πρωτάθλημα. Κατέχω 7ετή εμπειρία στην εξατομικευμένη άσκηση καθώς εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο άθλησης αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διδάσκων ιδιωτικής σχολής γυμναστών στο γνωστικό αντικείμενο της δύναμης και της φυσικής κατάστασης, επί 3 συναπτά έτη. Από το 2013 μέλος της ομάδας εργομετρήσεων της Π.Α.Ε. Πανθρακικός. Επίσης διδάσκων του μαθήματος << Εργαστήριο Αξιολόγησης Αθλητικής Απόδοσης>> του 2ου έτους σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

 Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό προ-υπάρχει από τα παιδικά μου χρόνια.  Συμμετέχω ο ίδιος σε αγώνες τρεξίματος και τριάθλου ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνω την προπονητική καθοδήγηση αθλητών (ερασιτεχνών ή επαγγελματιών) αντοχής βοηθώντας τους να πετύχουν τους στόχους τους σύμφωνα πάντα με τους αυστηρούς νόμους της προπονητικής, αναμειγνύοντας την εμπειρία της πράξης με το θεωρητικό και ερευνητικό μου υπόβαθρο.

Tέλος στην προπονητική μου έως τώρα πορεία έχω καθοδηγήσει τουλάχιστον 350 αθλητές στην προσπάθεια τους να περάσουν την γραμμή του τερματισμού στο μαραθώνιο δρόμο ή σε παρέχοντάς τους  εξατομικευμένες προπονητικές υπηρεσίες! Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επετεύχθη μόνο ασφαλής τερματισμό αλλά και  καλές επιδόσεις ή ατομικά ρεκόρ. Χαρακτηριστικό είναι ότι 4 εκ των κορυφαίων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων για το 2016-2017-2018 έτυχαν της προπονητικής μου καθοδήγησης

Παρακάτω επισυνάπτεται πλήρες βιογραφικό σημείωμα!

 

Με εκτίμηση,
Μύρκος Γ Άρης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Τ.Ε.Φ.Α.Α., (Δ.Π.Θ.)
M.Sc. Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης - Φυσιολογία της άσκησης, (Δ.Π.Θ.)
Υποψήφιος Διδάκτωρ (Δ.Π.Θ.)

  OK υπενθύμιση κωδικού μέλους
  OK
OK